18. Cadillac uit 1937 van Koningin Wilhelmina

De  Cadillac van Koningin Wilhelmina aangekocht door mijn werkgever Garagehouder Johan Daams te Nieuw-Loosdrecht in de jaren 1967/1968

3

Het was in die garage aan de Frans Halslaan in Loosdrecht waar wij,  Jasper Daams en ik de auto hebben gepoetst om af te leveren aan de nieuwe eigenaar in Amerika, de Cadillac zou worden vervoerd in een kist per schip richting de States

Het was namelijk zo dat  deze Cadillac maar een paar maanden bij ons in de  Garage is geweest ik was direct verliefd op deze bijzonder Limousine vooral ook omdat ik hoorde dat dit de auto van Koningin Wilhelmina was geweest.

Met respect werd deze (mooie dame) behandeld en je stapte ook keurig in de auto en het portier werd ook zachtjes gesloten je voelde je de koning te rijk als ik met deze auto mocht rijden van mijn werkgever Johan Daams.

Ik speelde toen al met de gedachten om te vragen aan Daams of ik deze Cadillac mocht huren voor een vakantie dat zou te gek zijn, zover is het nooit gekomen jammer genoeg, en natuurlijk geld speelde een grote rol in deze.

Aan het einde van de dag werd deze foto gemaakt met Jasper Daams als bijrijder een neefje van Johan Daams, en ik als chauffeur, nooit meer heb ik een andere foto gezien waarschijnlijk is dit de enige.

Foto Johan Daams: gemaakt in 1968 aan de Frans Halslaan in Nieuw-Loosdrecht

Foto Johan Daams:     gemaakt in 1968 aan de Frans Halslaan in Nieuw-Loosdrecht

 

Na de poetsbeurt heb ik de Cadillac nog enkele keren gezien in de garage aan de Rading  bij de woning van Johan Daams daarna was de auto weg.

Ik was heel blij dat ik deze foto kreeg van Johan Daams ik koesterde dit en bewaarde de foto lang op een speciale plaatst opdat het niet verloren ging.

Lang ben ik gaan zoeken naar Amerikaanse autohandelaren met Limousines en bijzondere auto’s opdat ik de Cadillac kon terug kon vinden het is me nooit gelukt, nu met Internet is het makkelijker geworden maar ook dat leverde niets op.

Door wel regelmatig te zoeken vond ik het verhaal over de Cadillac van afgelopen Juni en dat de auto terug is op het Loo mijn hart ging weer open en ik         moest het verhaal horen en de video zeker zien waarop word verteld over deze auto van de Koninklijke familie .

Wil graag naar het Loo komen om mijn verhaal te vertellen en vragen of ik nog een keer in de Cadillac mag plaats nemen achter het stuur.

Iedereen mag het weten ik ben blij dat de Cadillac  op de juiste plaatst is waar hij hoort.

En mag ik zeggen Eindelijk weer thuis oude dame.

Een foto uit 2015 zo als de Cadillac werd aangekocht door ’t Loo Museum

4 (2)

 

Met vriendelijke groet,

Bert van Willigenburg.