05. Het Huwelijk Piet Mahu

Het Huwelijk van Piet Mahu

Evenzeer een bijzonder  verhaal over Piet Mahu die in Indië ook een vrouw trof en daarmee is getrouwd  op 17 April 1941 en wel met ene Annie van Eekelen gelukkig kon ik daar foto’s van vinden.

Bij de Familie Mahu die ik regelmatig bezocht in Zeeland en wel via Willie Mahu uit Graauw  Zeeuws-Vlaanderen, kreeg ik het verhaal te horen dat Piet Mahu trouwde in Soerabaja  voor zover bekend geen kinderen uit dit huwelijk. Wel kreeg ik foto’s van het Huwelijk .

het Bruidspaar Piet Mahu en Annie van Eekelen naar het stadhuis

het Bruidspaar Piet Mahu en Annie van Eekelen naar het stadhuis

Hierboven de het bruidspaar  Piet Mahu en Annie van Eekelen gemaakt op 17 April 1941 helaas heb ik over Annie van Eekelen nog niets kunnen vinden maar ben dat wel van plan. Sergeantvlieger Piet Mahu trouwde in Marine Uniform.

Piet Mahu in uniform zijn kameraden van de Marine waren getuigen van het huwelijk.

Piet Mahu in uniform zijn kameraden van de Marine waren getuigen van het huwelijk.

Hierboven ook een foto in de Trouwzaal alwaar het gelukkige paar in de echt zijn verbonden aan elkaar twee getuigen zijn daar ook bij aanwezig ook in Marine Uniform

En dan zijn zij getrouwd voor de Burgerlijke stand in Soerabaja een trots Bruidspaar maar het heeft niet lang geduurd de verschrikkelijke oorlog kwam en op 24 februari 1942 kwam een abrupt einde aan dit huwelijk.

Het Huwelijkspaar Mahu

Het Huwelijkspaar Mahu trots loopt  Piet Mahu

met zijn kersverse bruid Annie ven Eekelen rond in de tuinen in Soerabaja naast de trouwzaal.

een prachtige trouwjurk van Annie van Eekelen met lange sleep en bruidsmeisjes zoals het hoort

een prachtige trouwjurk van Annie van Eekelen met lange sleep en bruidsmeisjes zoals het hoort

En zo moet het zeker zijn, pas getrouwd gaan deze verliefden een eigen leven lijden in Soerabaja  dat was de bedoeling ook maar het noodlot besliste anders.

 

 

 

 

 

2 reacties op “05. Het Huwelijk Piet Mahu

  1. Jammer genoeg heb ik alleen maar vernomen van mijn opa dat piet Mahu is neergestort in de Java zee door de Jappen?, mijn opa’s vadres was Warnier maar zijn ,moeder was Mahu. graag als u tenminste wilt informatie over de geschiedenis van Piet Mahu,ik zelf verzamel en doe onderzoek in de 2de wereldoorlog maar wel over Europa,ik ben als laatste nu bezig met een boek hierover en wil dan over gaan naar Nederlands Indie en de bezetting van de Jappen. Mijn verzameling is begonnen in 1965 met het verkrijgen van een baret embleem van mijn oom die als Engelse militair heeft gevochten in Arnhem. In afwachting,mijn dank bij voorbaat.
    Met vriendelijke groet,
    Rudy van Helsland

  2. Mijn verontschuldiging voor deze late reactie,maar ik wil u vriendelijk bedanken voor de informatie die u mij heb gegeven.Ik heb zoveel verhalen gehoord uit de familie Warnier dat ik graag meer hiervan wil weten gezien mijn hobby al meer dan 50 jaar de 2de wereldoorlog is met hoofdzakelijk Europa. Dus dit is een mooie aanvulling voor mij,nogmaals mijn dank.
    Met vriendelijke groet
    Rudy van helsland

Geef een reactie